Annons

Svensk kortfilm tävlar i Cannes

Film • Publicerad 19 april 2019
Svenska Elin Övergaards film "Ingen lyssnar" kan vinna en Guldpalm i kortfilmsektionen på filmfestivalen i Cannes. På bilden festivalcheferna Thierry Fremaux och Pierre Lescure.
Svenska Elin Övergaards film "Ingen lyssnar" kan vinna en Guldpalm i kortfilmsektionen på filmfestivalen i Cannes. På bilden festivalcheferna Thierry Fremaux och Pierre Lescure.Foto: Francois Mori/AP/TT

Svenska Elin Övergaards film "Ingen lyssnar" kan vinna en Guldpalm i kortfilmsektionen på filmfestivalen i Cannes, skriver festivalen på sin . Övergaard tävlar mot tio andra bidrag, bland andra finska Teemu Nikkis "All inclusive" och amerikanska Chloë Sevignys "White echo".

Övergaard vann tidigare i år Startsladden på Göteborgs filmfestival för "Ingen lyssnar", som av juryn beskrevs som "ett skarpt, intelligent, galghumoristiskt och förtvivlat litet mästerverk".

Filmen handlar om en kommun som inför öppnandet av ett nytt HVB-hem för ensamkommande flyktingbarn håller ett möte med de boende i området. Filmen utgår från teman som polarisering och normalisering och ställer frågan om vems åsikt som räknas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons