Annons

Stora problem för tågtrafiken

Tågtrafiken har stora problem på många håll i landet. Förutom att planerade banarbeten medför extra restid, är tåg inställda eller försenade bland annat på grund av risk för solkurvor, men även efter el- eller signalfel.
Trafik • Publicerad 9 augusti 2018

Enligt Trafikverket är det bland annat tågstopp mellan Simrishamn och Ystad på grund av elfel som orsakats av ett åskoväder. Där beräknas trafiken gå normalt igen efter klockan 7 på torsdagsmorgonen.

Även mellan Narvik i Norge och Kiruna är det helt stopp i tågtrafiken på grund av en brand vid spåren på den norska sidan. Man har inte någon prognos för när tågen ska gå som normalt igen, men sträckan ersätts med buss.

Annons

På grund av fortsatt höga temperaturer är tågtrafiken även inställd på en rad sträckor i Götaland, meddelar Trafikverket. Detta på grund av risken för solkurvor. Det handlar bland annat om sträckorna Kalmar–Linköping, Värnamo–Halmstad, Jönköping–Värnamo och Nässjö–Vetlanda. Där återupptas trafiken tidigast på lördag morgon.

Trafikverket uppmanar resenärer att kontakta sina tågbolag i hopp om klarhet i vad som gäller.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons