Kultur

Stilbyte med doft av succé för Kalmarartist

Kultur Artikeln publicerades
Max Jeansson är också sångare i bandet Samvetet.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Max Jeansson är också sångare i bandet Samvetet.

Max Jeansson tar ett stilsäkert steg från folkreggae till singer-songwriter i sin nysläppta låt Home to Me.

Låt: Max Jeansson - Home to me

Sångaren och låtskrivaren Max Jeansson från Kalmar berättar i en intervju i P4, i samband med låtsläppet Home to me, att låten skapades på grund av rastlöshet, en lång vinter och längtan efter att kunna gå ut utan att lida av kylan och mörkret.

Tackar tackar Max för din rastlöshet och ditt vinterlidande är min spontana respons. En indikation på att jag hör något som är bra är när jag kommer på mig själv med att sitta med ett fånigt leende från första pianotonen till sista utfadade gitarrtonen.

Home to me är riktigt bra helt enkelt. Jag är inte per definition lättförundrad, men det är svårt att tro att det här är samma snubbe som även är frontfigur och låtskrivare i folkreggaebandet Samvetet. I Home to me väljer inte bara Max Jeansson att skriva på engelska för första gången. Det är även en helt annan genre han ger sig på och han gör det med den äran.

I refrängen sjunger Max – You are the one who smells like home to me och jag hoppas att han fortsätter vara rastlös och lida för det här doftar succé.

Lyssna på Home to me här:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.