Solig och festlig studentexamen på Åkrahällskolan

Nybro Artikeln publicerades
Lyckliga studenter sprang ut till väntande anhöriga.
Foto: Jan Stenqvist
Lyckliga studenter sprang ut till väntande anhöriga.

I strålande solsken på onsdagen släpptes studenterna ut från Åkrahällskolan. Det blev ett avsked fyllt av glädje.

På skolgården stod många hundra föräldrar och andra anhöriga och väntade på årets avgångsstudenter. Klockan 13 kom så avgångsklasserna upp på scen, en klass i taget. Först ut var ekonomi- och humanistprogrammet.

De följdes av teknikprogrammet och därefter naturprogrammet. Efter att ha skjutit konfetti kunde de rusa ut till sina vänner och anhöriga för att bli uppvaktade.

Alexander Filipov var en av många avgångsstudenter som rejält firad.
Alexander Filipov var en av många avgångsstudenter som rejält firad.

– Det blir ett lugnt firande hemma för min del. Jag har inte tänkt något särskilt kring det hela, förklarade Alexander Filipov som gick ut teknikprogrammet.

Hans närmare planer är, precis som för så många andra, att sommarjobba. Mycket längre än så sträcker sig inte framtidsplanerna.

Efter att alla avgångsklasser hyllats tågade de från skolan in mot centrala Nybro under ledning av Nybro Musikkår.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.