Annons

Smederna möter Dackarna i finalrepris

Smederna har chansen att ta tredje raka SM-guldet i speedway.
Borta mot Vetlanda vann Eskilstunalaget efter en ny rysarseger med ryske 19-åringen Gleb Tjugunov som stor matchhjälte.
I finalen? Där väntar en repris mot Dackarna som å sin sida slog ut Västervik.
MC-sport • Publicerad 10 september 2019
Speedwaysäsongen kommer precis som förra året avslutas med en SM-final mellan Smederna och Dackarna. Arkivbild.
Speedwaysäsongen kommer precis som förra året avslutas med en SM-final mellan Smederna och Dackarna. Arkivbild.Foto: Hanna Franz n/TT

Det blev en ny rysarbatalj när Vetlanda tog emot Smederna i SM-semifinalens returmöte – och även den här gången var det de regerande mästarna från Eskilstuna som drog det längsta strået.

Efter förra veckans vinst (46–44) vann Smederna återigen med mycket knapp marginal och är klara för tredje raka SM-finalen efter 45–44 i det andra semifinalmötet.

Annons

Stor matchvinnare blev ryske föraren Gleb Tjugunov som körde in 13+1 poäng för bortalaget och avgjorde semifinalen i matchens sista heat. Vetlanda behövde en femetta för att ta sig till SM-final – men Tjugunov ville annat och brände över mållinjen som förste man i heatet.

Totalställningen var därmed 91–88 till Smederna som återigen är i final och nu har chansen på ett tredje raka guld.

– Banan var väldigt bra och jag fick upp hög fart. Jag är mycket nöjd med min insats, säger Tjugunov till och fortsätter:

– Vi kan verkligen slå alla lag, så är det. Med all kvalitet och den starka sammanhållning vi har går vi självklart för ett nytt guld.

Väl i final väntar, precis som förra året, Dackarna som vann årets grundserie.

Laget från Målilla hade två poängs försprång från det första semifinalmötet med Västervik och vann även det andra med 49–41. Därmed ger Dackarna sig själva chansen att ta revansch på Smederna efter förra årets finalförlust.

SM-finalerna i speedway avgörs den 24 och 25 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons