Annons

Samlad nervositet inför Halv åtta hos mig

På måndag är det Kalmarvecka i TV 4:s succéprogram Halv åtta hos mig.
Fyra Kalmarbor väntar nu nervöst på att se sig själva på tv.
Nyheter • Publicerad 26 april 2014
Foto: 

De har väntat sedan i höstas då de fyra avsnitten av Halv åtta hos mig spelades in i deras hem i Kalmar. På måndag får Banna Thioubou, Per Dahl, Katarina Weiman och Mattias Thunberg se det färdiga resultatet.

– Usch, det är läskigt och lite jobbigt. Vi hade jättekul när vi spelade in och det var inte alls särskilt nervöst, men nu är det väldigt nervöst, får se om jag kan sova på söndag, säger Banna Thioubou.

Annons

Hon har, liksom Katarina Weiman och Mattias Thunberg sett mycket av Halv åtta hos mig genom åren. Per Dahl blev tipsad om han borde vara med i programmet.

– Och jag ångrar det inte, det var jäkligt kul. Att träffa människor man inte skulle ha träffat annars. Men det var mer ansträngande att spela in än vad jag trodde, jag begrep inte att vi skulle filmas så mycket, och att det skulle ta sådan tid att laga maten. Jag hade satt ihop en meny med gammeldags mat och det tog lång tid att laga, jag fick lite panik.

Alla är överens om att det var en härlig upplevelse att vara med i tv-programmet.

– Jag var ganska nervös innan men filmteamet var väldigt lugnande, och det var trevligt att umgås med de andra deltagarna, jag är 24 år och ganska mycket yngre än dem men det gick bra. Jag är dessutom nöjd med att jag hade ett tema för min meny och att jag lyckades komponera en helt egen efterrätt. Frågan är om jag klarar av att se mig själv på tv nu, säger Mattias Thunberg.

– Det var riktigt roligt att träffa helt nya människor och lära känna varandra, dessutom är de jätteroliga alla tre. Per Dahl är nog bland de mest intressanta människor jag mött. Nu är jag bara lite nervös över hur vi kommer att framställas. De är ju rätt tuffa med hur de klipper ihop allt, säger Katarina Weiman.

Hon och Mattias Thunberg har haft kontakt efter inspelningen och de hoppas, tillsammans med Banna Thioubou, att de ska kunna se något avsnitt tillsammans nästa vecka. Då jobbar Per Dahl i Stockholm.

– Jag får se det härifrån. Och om det är så att jag har svarta naglar så ska ni veta att det beror på att min cykel fick punktering under inspelningen. Jag har inget körkort och måste ha min cykel så jag försökte laga den själv först, men det gick inte och det blev ett ordentligt stressmoment. Jag tog till slut en taxi till en cykelhandlare som hjälpte mig.

Kim Ustamujic Johansen
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons