Annons
Barometern.se/Kalmar

Riksbyggen köper Liljas tomt – ska bygga 200 bostäder

Riksbyggen har köpt fastigheten Tranan 4, där Liljas Personbilar nu ligger. Företaget planerar att bygga cirka 200 bostäder på marken.
KALMAR • Publicerad 23 maj 2017

Här ligger fastigheten som Riksbyggen nu har köpt.
Här ligger fastigheten som Riksbyggen nu har köpt.Foto: Press

Riksbyggen räknar med att börja bygga 2019 med första inflyttning 2020.

Annons

– Vi är mycket glada över förvärvet, det är ett mycket centralt läge i Kalmar och ett område där vi vet att det finns stor efterfrågan på fler bostäder, säger Michael Lindebring, marknadsområdeschef för Riksbyggens affärsområde Bostad i Kalmar i ett pressmeddelande.

Han säger att det kommer att bli bostadsrätter, men kan också bli tal om hyresrätter. Exakt hur det kommer att se ut är inte klart än.

– Det behövs en ändring av detaljplanen, så det beror på hur den utformas. Men vi vill bygga från smått till stort och kan eventuellt bli hyresrätter också, säger Michael Lindebring.

Liljas Personbilar flyttar i samband med försäljningen sitt servicecenter till gamla Volvofabriken på Hansa Cityområdet där företagets försäljningsanläggning redan finns.

– Det behöv fler bostäder i Kalmar och jag är därför mycket nöjd med affären med Riksbyggen, säger Ingemar Andersson, ägare till Liljas Personbilar i pressmeddelandet.

David Isefjord
Annons
Annons
Annons
Annons