Annons

Rekordstor spelvinst i Sverige – 258 miljoner kronor

Någon eller några har kammat hem en Eurojackpot-vinst på hela 257 985 846 kronor. Det är den hittills största spelvinsten i Sverige, enligt Svenska Spel.
Sverige • Publicerad 20 juli 2018 • Uppdaterad 21 juli 2018

En rad med samtliga rätt ledde till rekordvinsten. Tidigare hade Sverige aldrig vunnit den högsta jackpotten.

Vinnaren – eller vinnarna – har ännu inte identifierats.

Annons

– Det är flera länder inblandade i Eurojackpot, så vi har i nuläget ingen mer information. Vi kommer att uppdatera vår hemsida när vi vet mer, säger Johanna Alba på Svenska Spels presstjänst till TT.

Den tidigare svenska rekordvinsten, 237 697 528 kronor, vanns på lotto i Norrköping 2013. Nu är rekordet alltså slaget med 20 miljoner kronor.

När vinnaren eller vinnarna trätt fram vidtar ekonomisk och juridisk rådgivning från Svenska Spel.

"När det gäller sådana här enorma summor brukar det förståeligt nog ta ett tag innan vinnarna landar i beskedet så det första samtalet brukar mest gå ut på att informera om vinsten och vikten att fortsätta andas", skriver Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson i ett pressutskick.

Eurojackpot är ett europeiskt lottospel med 18 deltagarländer. Varje fredag tävlar spelare om att sätta fem nummer och två tilläggsnummer.

Högsta möjliga vinst är 90 miljoner euro – motsvarande runt 930 miljoner kronor – och en ensam vinnare på 5+2 rätt är garanterad minst 10 miljoner euro (drygt 104 miljoner kronor).

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons