Annons

Rånoffer piskades med eget skärp

Brott • Publicerad 23 april 2019
Malmö tingsrätt trodde inte på uppgiften att den rånutsatte 15-åringen själv begärt att få bli piskad. Arkivbild.
Malmö tingsrätt trodde inte på uppgiften att den rånutsatte 15-åringen själv begärt att få bli piskad. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Under ett rån i Malmö blev en 15-årig pojke piskad av rånarna med sitt eget skärp. Han utsattes också för strupgrepp och blev bestulen på kläder och plånbok. Nu döms två 16-åringar till ungdomstjänst, rapporterar . En av dem hävdade i domstolen att 15-åringen själv hade begärt att få bli piskad, men det ansåg Malmö tingsrätt vara orimligt.

Rånarna greps på en hamburgerrestaurang i närheten precis efter att de kastat iväg rånoffrets skärp och plånbok. En tredje person lyckades smita iväg, men har i efterhand anmält sig frivilligt hos polisen. Troligtvis väntar åtal och rättegång även för honom, skriver tidningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons