Annons

Räddningspersonal åker från hela landet

Bränder • Publicerad 23 juli 2018
Foto: Nisse Schmidt

Det är inte bara brandmän från andra europeiska änder som deltar i släckningsarbetet i de svenska skogarna. Runtom i landet har räddningstjänsterna lånat ut personal till de branddrabbade områdena för att hjälpa till, rapporterar Sveriges Radios Ekot.

Men det är svårt at få en överblick i hur många som åkt till skogsbränderna.

Annons

– Vi har ingen exakt siffra på hur många som är någonstans, mer än att det är mycket människor, säger Peter Arnevall på Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) till Ekot.

Enligt MSB handlar det förutom personal från räddningstjänsten och försvaret även om frivilliga.

– Självklart måste vi ju också planera för vår egen beredskap, så vi håller dagliga möten för att värdera vår egen risk och insats kontra det stöd vi ger till Mellansverige, säger Jonas Petri på räddningstjänsten i Nässjö till Ekot.

I Nässjö har man fått hjälp av Försvarsmakten med att flyga brandmän fram och tillbaka eftersom räddningstjänsten även behövs i Jönköpings län.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons