Annons

Potter uppges klar för PL-klubb

Fotboll • Publicerad 18 maj 2019
Graham Potter. Arkivbild.
Graham Potter. Arkivbild.Foto: Robert Henriksson/TT

Graham Potter lämnar Swansea. Enligt The Guardian har den tidigare Östersundstränaren tackat ja till att ta över Premier League-laget Brighton.

Tidningen skriver att klubbarna är överens om ersättningssumman (runt 25 miljoner kronor) och att Potter köps loss från sitt kontrakt med Swansea, som slutade på tionde plats i den engelska andradivisionen Championship den gångna säsongen.

Annons

Enligt The Guardian har Potter informerat Swansea om sitt beslut.

Den 43-årige engelsmannen uppges ha nobbat ett kontraktsförslag från klubben som skulle ha gjort honom till en av de bäst betalda tränarna i Championship. I stället lockas han mer av utmaningen i Premier League, där han i så fall tar över efter den nyligen sparkade tränaren Chris Hughton, som med nöd och näppe lyckades rädda kvar Brighton i högsta ligan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons