Annons

Polisen släpper bild på misstänkt mördare

Polisen tror sig ha foto på en av de inblandade i mordet på Karolin Hakim i Malmö. Bilden av en misstänkt gärningsman har lags ut på polisens hemsida och publiceringen kombineras med en vädjan till allmänheten om hjälp med att identifiera den misstänkte.
Brott • Publicerad 23 oktober 2019
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där Karolin Hakim sköts till döds. Arkivbild.
En kvinna lägger ner en ros vid minnesplatsen på Sergels väg i stadsdelen Ribersborg i Malmö där Karolin Hakim sköts till döds. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Att det verkligen rör sig om en person som är inblandad i mordet är chefsåklagare Pär Andersson helt övertygad om.

– Vi är mycket säkra på att han har med det att göra. Utredningen visar att han är med och gör det, men exakt vilken roll han har kommenterar jag inte, säger han till TT.

Annons

Även tips om var den misstänkta befinner sig efterfrågas.

En man sitter sedan tidigare häktad som misstänkt för medhjälp till mordet på kvinnan, som begicks på öppen gata i stadsdelen Ribersborg i Malmö den 26 augusti.

Enligt vittnen höll Karolin Hakim sitt barn i famnen när hon blev ihjälskjuten. På platsen fanns även barnets pappa, som misstänks ha blivit utsatt för mordförsök.

Utredningen går framåt, enligt chefsåklagare Pär Andersson som säger att cirka 25 personer arbetar med fallet just nu.

– Vi har ganska många utredare inom polisen, utredningen rullar på och vi hör många personer varje dag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons