Annons

Pojke överfaller småflickor – gång på gång

En 17-årig pojke greps på måndagen misstänkt för att ha överfallit en flicka i tioårsåldern i Uppsala. Den gripne har begått brott mot barn i åratal, skriver .
Brott • Publicerad 25 juni 2019
En 17-årig pojke misstänks för ett överfall i Uppsala. Arkivbild.
En 17-årig pojke misstänks för ett överfall i Uppsala. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery / TT

Pojken har flera diagnoser, bland annat autism och ADHD, och överfallen har skett när han rymt från sina föräldrar.

– Han säger själv att han bara vill leka, men det blir ju fel. Han har givit sig på flickor och det började när han kom i puberteten – ålder är inget som han tänker på, har hans mamma tidigare sagt i en intervju med SVT.

Annons

I torsdags angreps två barn i ett soprum i samma område som måndagens överfall och polisen kan inte utesluta att det är samma gärningsman.

Pojken har innan de senaste dagarnas händelser begått brott mot ett tiotal barn mellan fem och tio år, men aldrig ställts inför rätta. Motiveringen är att han redan får vård och det har också konstaterats att han inte haft någon avsikt att begå brott.

Efter måndagens attack misstänks 17-åringen för misshandel och sexuellt ofredande. Han anhölls men släpptes fri efter förhör.

– Jag kan inte säga säkert men förmodligen för att han bara är 17 år och då krävs det mycket för att hålla någon frihetsberövad, säger förundersökningsledaren, åklagare Johan Strömbäck, till SVT.

Lars Brandelius/TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons