Annons

Peterson klar för sin första WTA-final

Rebecca Peterson kan ta sin första WTA-titel i singel.
Den svenska tennisstjärnan är klar för final i Nanchang efter seger i två raka set, 6–3, 6–1, mot serbiskan Nina Stojanovic.
Tennis • Publicerad 14 september 2019
Rebecca Peterson är klar för sin första WTA-final i singel. Arkivbild.
Rebecca Peterson är klar för sin första WTA-final i singel. Arkivbild.Foto: Michael Owens/AP/TT

24-åriga Peterson, rankad 78:a i världen, tog kommandot direkt i semifinalen i Kina. Svenskan bröt sin motståndares serve två gånger i första set och gick ifrån till 4–0 i game, ett övertag hon aldrig släppte.

Peterson följde sedan upp den fina starten med att bryta 134-rankade Stojanovics serve hela tre gånger i andra set, där svenskan bara förlorade det första gamet och sedan vann sex raka.

Annons

Matchen var över på drygt 70 minuter.

Segern innebär att Peterson är klar för sin första WTA-final i singel i karriären. Svenskan har tidigare en WTA-titel i dubbel på meritlistan.

I finalen ställs hon mot Jelena Rybakina från Kazakstan, rankad 69:a i världen. Rybakina slog kinesiskan Peng Shuai med 2–1 i set, 6–1, 3–6, 6–2, i semifinalen och kan ta sin andra WTA-titel i karriären.

Finalen spelas på söndag, klockan 09.00 svensk tid.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons