Annons

Perfekt start för Sverige i Davis Cup

Mikael Ymer gjorde vad han skulle. Markus Eriksson gjorde mer än så.
Sveriges tennisherrar leder Davis Cup-matchen mot Israel med 2–0 efter fredagens singelmatcher.
Tennis • Publicerad 13 september 2019
Mikael Ymer under Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel i Kungliga tennishallen i Stockholm.
Mikael Ymer under Davis Cup-matchen mellan Sverige och Israel i Kungliga tennishallen i Stockholm.Foto: Erik Simander/TT

Att Mikael Ymer besegrade Edan Leshem, rankad 395:a i världen, var helt enligt plan. Ymer, 106:a i världen och Sveriges högst rankade herrspelare, vann i två raka set (6–3, 7–5) och gav Sverige en väntad ledning i Kungliga tennishallen i Stockholm.

Mindre väntat var kanske att doldisen Markus Eriksson, plats 280 på världsrankningen, skulle vinna sin match mot Israels bästa spelare Dudi Sela (146:a). Eriksson, som fick chansen i singel i skadade Elias Ymers frånvaro, vann första set efter tiebreak och körde sedan över Sela med 6–0 i andra set.

Annons

– Det var helt underbart att spela i dag. Jag älskar att spela här. Det var riktigt bra stämning och alla var taggade. Det här är inget som man får vara med om varje dag direkt, säger Markus Eriksson till .

Sverige behöver nu bara en seger på de tre återstående matcherna, två singlar och en dubbel, som spelas på lördagen för att ta hem mötet. Sverige–Israel ingår i Europa-/Afrika-divisionens grupp 1, och vinnaren går vidare till kvalet till Davis Cups finalspel 2020.

Lördagen inleds med dubbel – Markus Eriksson och André Göransson ställs mot Daniel Cukierman och Jonathan Erlich – och avslutas sedan med singelmatcherna Mikael Ymer–Dudi Sela och Markus Eriksson–Edan Leshem.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons