Annons

Pappa till terroroffer överklagar

Stockholmsdådet • Publicerad 12 juni 2018

Pappan till den 11-åriga flicka som dödades vid terrordådet på Drottninggatan i Stockholm i fjol överklagar nu skadeståndsersättningen, rapporterar TV4 Nyheterna.

Mannen kallar skadeståndet på 60 000 kronor i Stockholms tingsrätt för "en förolämpning" och kräver i stället 150 000 kronor i skadestånd och utöver detta 150 000 kronor i kränkningsersättning.

Annons

Mannens advokat Thomas Bodström säger att tingsrätten inte tagit "någon som helst hänsyn till de saker man borde ha gjort".

– Framförallt handlar det om flickans låga ålder och vi ser att i domstol efter domstol har man tagit hänsyn till det och dömt ut högre belopp. Men det har man inte gjort här utan tingsrätten har lagt sig på det absolut lägsta beloppet och det är direkt fel, säger Thomas Bodström till TV4 Nyheterna.

Eftersom den dömde Rakhmat Akilov valt att inte överklaga den fällande domen får flickans pappa själv betala rättsprocessen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons