Annons

P3 skrotar sina programnamn

Radio • Publicerad 10 oktober 2019
Sveriges Radio P3 kommer att genomgå en tablåändring nästa år. Arkivbild.
Sveriges Radio P3 kommer att genomgå en tablåändring nästa år. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Sveriges Radio skrotar de flesta av programnamnen i P3 och kommer i stället att ha en tablå baserad på vilken tidpunkt under dagen man lyssnar. Redaktionsgränserna ska bli mer otydliga och samarbetet ska öka över hela kanalen, skriver biträdande programchef Cajsa Lindberg i ett .

"Vi kommer att ha en tablå som i huvudsak är baserad på fyra större pass på vardagarna som går in i varandra naturligt och sänder omlott; morgon, förmiddag, eftermiddag och kväll", skriver hon.

Annons

Anledningen är att P3 vill anpassa sig efter publikens sätt att lyssna. Samtidigt kommer man inte längre att rikta sig enbart till unga mellan 15–35 år, utan till musik- och samhällsintresserade. Kanalen ska även fortsätta att arbeta mer digitalt och utveckla sitt utbud av poddar.

Även det populära "Morgonpasset" kommer att omstruktureras, men varumärket ska vårdas, enligt Cajsa Lindberg.

– ”Morgonpasset” är ett väldigt starkt varumärke som lyssnarna älskar och därför vill vi behålla det, även om det också kommer att förändras och anpassas, säger hon till .

Den nya tablån kommer att införas i januari 2020.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons