Villa totalförstörd – en man misstänks ha brunnit inne

Mönsterås Artikeln publicerades

En villa i Mönsterås totalförstördes i en brand natten mot söndagen.

Fastighetsägaren befaras ha omkommit i branden.

Vid halv fyra på söndagsmorgonen kom larmet om en villabrand i Karlsund, som ligger mellan Mönsterås och Fliseryd.

Det var en förbipasserande bilist som larmade SOS och när räddningstjänsten kom till platsen var villan helt övertänd i en fullt utvecklad brand.

– När vi kom dit hade översta planet rasat och brunnit ner helt, så det hade hållit på ett tag, säger Anders Sjöberg, inre befäl vid räddningstjänsten i Oskarshamn.

Genom uppgifter från boende i närheten fattade räddningstjänsten misstankar om att en man brunnit inne i den våldsamma branden.

– Vi fick tidigt en hint om att det kunde finnas en person kvar i huset, och misstanken om att någon har omkommit lever vi fortfarande med, säger Anders Sjöberg.

På plats fokuserade räddningstjänsten främst på att se till att branden inte skulle sprida sig, vilket den lyckades med. Den behövde också vara sparsam med vattenmängden och trycket på vattnet för att inte förstöra för den kommande polisutredningen.

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand.

– Fastighetsägaren misstänks vara kvar därinne. Den tekniska undersökningen sker under morgondagen, säger Catarina Brandt, jourförundersökningsledare på polisen i Kalmar.

Vad som har orsakat branden är okänt.