Annons

Överklagar dom för turistmord i Marocko

Marocko • Publicerad 31 juli 2019
Domstolen i Marocko där tre män i förra veckan dömdes till döden för mord på två skandinaviska turister. Arkivbild
Domstolen i Marocko där tre män i förra veckan dömdes till döden för mord på två skandinaviska turister. ArkivbildFoto: Mosa'ab Elshamy/AP/TT

De tre män som har dömts till döden i Marocko för morden på en norsk och en dansk kvinna överklagar sina domar. Det uppger Azeddine Kabbai, juridiskt biträde i Marocko för anhöriga till den mördade norska kvinnan, för nyhetsbyrån NTB.

Det är inte känt om de dömda överklagar skuldfrågan eller straffutmätningen, men de har tidigare erkänt gärningarna.

Annons

En fjärde man dömdes till livstids fängelse och ytterligare 20 personer dömdes till fängelsestraff mellan fem och 30 år.

De anhöriga till den norska kvinnan har också överklagat domen. Familjens juridiska biträde i Norge, Ragnar Falck Paulsen, säger att de efterlevande överklagar det skadeståndsbelopp de tilldömdes av domstolen i Marocko den 18 juli. Syftet är enligt honom främst att ge familjen större insyn i den fortsatta rättsprocessen.

De två kvinnorna hittades mördade i Atlasbergen i december förra året.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons