Över 40 döda efter fabriksexplosion

Kina (TT-AFP) Artikeln publicerades
Många har omkommit efter en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina.
Foto: Chen Feng/AP/TT
Många har omkommit efter en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina.

Minst 44 personer har omkommit i samband med en explosion vid en kemikaliefabrik i östra Kina, enligt kinesisk statsmedia.

Den kinesiska dagstidningen Folkets Dagblad rapporterar att minst 90 personer har skadats allvarligt i samband med explosionen, som inträffade på torsdagseftermiddagen lokal tid.

Strax efter explosionen registrerades ett mindre skalv med magnituden 2,2 i staden Lianyungang som ligger nära olycksplatsen.

Fönster i närliggande hus krossades av kraften från explosionen och flygbilder visar stor förstörelse i ett industriområde där flera bränder rasade in på fredagsdygnet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.