Annons

Nytt poängtapp för Malmö: "Vill sig inte"

För tredje matchen i rad tappade Malmö poäng efter att återigen ha misslyckats med att vinna en allsvensk fotbollsmatch.
Mot Östersund blev det 0–0 trots flera fina chanser att avgöra i en match som plågades av värmebölja.
Fotboll • Publicerad 28 juli 2019
Marcus Antonsson hade flera lägen att göra ett mål när Malmö och Östersund spelade 0–0.
Marcus Antonsson hade flera lägen att göra ett mål när Malmö och Östersund spelade 0–0.Foto: Per Danielsson/TT

Under vårsäsongen radade Malmö upp segrar i allsvenskan. Men sommaren har varit tyngre för laget. Senaste segern kom mot Örebro i början av juli – sedan dess har det blivit tre oavgjorda matcher.

I den mållösa matchen mot Östersund hade Malmö flera gyllene lägen att avgöra matchen, men skärpan fanns inte där.

Annons

– Vi spelar bra i stora delar av matchen och kommer till bra lägen. Men det vill sig inte i dag, säger Oscar Lewicki till C More.

– Vi har flera hundraprocentiga chanser som vi i vanliga fall gör tre eller fyra mål på.

"För dåligt"

Både Marcus Antonsson och Guillermo Molins kunde ha blivit hjältar – ingen av dem lyckades få bollen i nät.

– Det var ett jättefint inlägg och jag kommer fint i steget. Jag ska bara träffa mål där, det är för dåligt, sade Antonsson till C More i paus om ett av sina missade lägen.

Inte ens med en man mer på plan i en dryg halvtimme – Östersunds Sam Mensiro blev utvisad i den andra halvleken – lyckades Malmö få hål på Östersunds målvakt Aly Keita.

– Det är tufft att spela med en man mindre. Men man måste bara springa, kämpa, blockera och göra allt man kan för att få en poäng och det gjorde vi. Jag är stolt över vår andra halvlek, säger Östersundmittfältaren Curtis Edwards.

"Extremt varmt"

Samtidigt var det en match där båda lagen kämpade i en tryckande värme. Temperaturen i Östersund var under dagen drygt 30 grader – något som påverkade båda lagens spel.

– Väderförhållandena är galna. Det är extremt varmt, sade Östersunds mittfältare Charlie Colkett till C More efter den första halvleken.

Malmös oavgjorda resultat tar visserligen laget tillbaka till tabelltoppen. Men en pinne innebär samma poäng som fjolårets mästare AIK – 37 – och två fler än Djurgården, som har en match mindre spelad.

Matchen var också den sista för Curtis Edwards. Mittfältaren från Middlesbrough har spelat i klubben sedan 2016, men lämnar nu Jämtkraft arena.

Annons

– Det var såklart känslosamt, men det är dags för en ny utmaning. Jag vill tacka klubben och fansen, de kommer alltid vara i mitt hjärta, säger Edwards som däremot inte har avslöjat var han kommer spela härnäst.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons