Annons

Ny brandutryckning till Ruda-området

På natten till söndagen kom larm om en ny brand i terrängen söder om Ruda i Högsby kommun.
Polisen utreder misstänks mordbrand.
Ruda • Publicerad 16 juni 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

SOS Alarm fick uppgift om händelsen klockan 00.43. En inringare ska ha sett rök och lågor från skogen samt hört knastrande ljud.

Räddningstjänst åkte till området. Enligt uppgift ska brandplatsen vara nära riksväg 34, i höjd med Värlebo, men vid klockan 01.20 har personalen inte lokaliserat den än.

Annons

Men det gjorde man senare. Två rishögar brann cirka 500 meter norr om riksväg 34, in vid en skogsväg.

– Det är två rätt så rejäla grothögar, som det heter, med grenar och toppar som ska bli flis. De har i stort sett brunnit ut, säger Janne Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Högsby, Oskarshamn och Mönsterås, strax efter klockan 02.

Bränderna ska då vara under kontroll.

– Det är så pass fuktigt ute och i vegetationen nu, så det är ingen större spridningsrisk, säger Karlsson.

Personal från Högsby, Ålem och Fliseryd arbetade på platsen. Vid klockan 01.45 räknade man med att vara kvar två timmar till.

Polis skickades också till branden.

– Vi upprättar en anmälan om mordbrand och så får vi titta närmare på om vi hittar något, men som det är nu finns det ingenting som säger att det skulle ha antänts av sig självt, säger Anette Norrsén, jourförundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

Strax före klockan 05 var polisarbetet på platsen färdigt.

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons