Annons

Nionde fredagsprotesterna i Algeriet

Algeriet • Publicerad 19 april 2019
Demonstrationer i Alger på fredagen.
Demonstrationer i Alger på fredagen.Foto: Toufik Doudou/AP/TT

Hundratusentals människor slöt upp till nya demonstrationer i Algeriet för nionde fredagen i rad.

Förra fredagen hamnade mindre grupper av demonstranter i sammandrabbningar med poliser, som använde tårgas och vattenkanoner för att skingra folkmassorna från det torg där de samlats sedan protesterna inleddes i februari. Det var första gången som demonstrationerna urartade på det sättet. Protestledare anklagade polisen för att ha använt en mer aggressiv taktik mot folkmassan.

Annons

På fredagen rapporterar tv-kanalen Ennahar att en 18-årig ung man som skadades i samband med förra veckans protester har avlidit av sina skador. Vittnesmål om vad som hänt honom går dock isär, enligt kanalen: Antingen blev han slagen, eller så trillade han ned från ett lastbilsfordon.

Protesterna har lett till att Abdelaziz Bouteflika fått lämna presidentposten efter 20 år, men demonstranter anser att det finns en bredare maktelit bakom honom som fortfarande gör anspråk på makten.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons