Annons

Nattens rubriker – lokalt och i världen

Dödsskjutning i Stockholm.
Jordbävning i svenskt semesterparadis.
Inbrott i centrala Växjö.
Publicerad 21 juli 2017

Kalmar

Det har varit en lugn natt i länet.

Annons

<br>

Kronoberg

En man född 1991 tog sig in hos två företag på Sandgärdsgatan i Växjö under natten. Runt halv tre upptäcktes att en fönsterruta brutits upp varpå polis kunde anlända och gripa mannen.

– En person är gripen för inbrott. Det är i nuläget oklart om han hann tillgripa något byte, säger Eva Jirhall, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Kalmar.

<br>

Sverige

En person har skjutits ihjäl i Vårberg centrum i södra Stockholm. En annan person har skottskadats. Polisen har tagit in flera personer till förhör.

– Vi har åkt dit och kan konstatera att det är två personer som är skjutna. En är avliden. En är lindrigare skadad och förd med ambulans till sjukhus. Vi är på plats nu och håller på att reda ut vad som har hänt, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisen, till TT.

<br>

Grekland/Turkiet

Annons

Ett kraftigt skalv med magnituden 6,7 har skakat delar av turistområden i Turkiet och Grekland. Två personer har omkommit i skalvet på ön Kos. Över 120 personer uppges skadade.

Hundratals svenskar befinner sig på turistön, men än så länge har inga rapporter om skadade svenskar inkommit. TT

<br>

Venezuela

Två män har dödats under protester i samband med generalstrejken i Venezuela, uppger åklagare, efter sammandrabbningar mellan säkerhetsstyrkor och demonstranter.

En 24-åring har dödats i utkanterna av Caracas, och tre personer skadats. I staden Valencia har en 23-åring dödats och sex personer skadats. TT

Jonatan Andersson
Annons
Annons
Annons
Annons