Annons

Näst snabbaste loppet någonsin för Warholm

Friidrott • Publicerad 29 augusti 2019
Karsten Warholm kunde knappt tro sina ögon när han såg på resultattavlan att han slagit till med tidernas näst snabbaste lopp på 400 meter häck.
Karsten Warholm kunde knappt tro sina ögon när han såg på resultattavlan att han slagit till med tidernas näst snabbaste lopp på 400 meter häck.Foto: Walter Bieri/AP/TT

Norsk friidrottshistoria utspelade sig på Letzigrundstadion i Zürich när Karsten Warholm sprang i mål på makalösa 46,92 på 400 meter häck i Diamond League-tävlingen.

23-åringen var sida vid sida med Rai Benjamin när han kom in på upploppet och lyckades till slut ta sig över mållinjen metern före sin amerikanske konkurrent.

Annons

Båda löparna satte nytt personbästa och hamnade under drömgränsen 47 sekunder, något som aldrig tidigare har inträffat. Och Warholms tid – den var den näst snabbaste någonsin på distansen, 14 hundradelar från Kevin Youngs världsrekord från 1992.

– Det var helt fantastiskt. Det är svårt att hålla tillbaka tårarna för det är som mycket arbete bakom det här, säger Warholm till NRK och tillägger:

– Jag kan inte säga något annat än att det här är välförtjänt. I dag satt den. Det är helt sjukt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons