Annons

Evakuerade i Mjölby får återvända hem

Boende i området kring Spångsholms bruk i Mjölby evakuerades under onsdagsnatten efter att en kraftig brand utbrutit.
Dessa har nu fått återvända hem.
Brand (TT) • Publicerad 18 april 2019
En stor brand rasar i ett garage utanför Mjölby och ett så kallat VMA har utfärdats.
En stor brand rasar i ett garage utanför Mjölby och ett så kallat VMA har utfärdats.Foto: Jeppe Gustavsson/TT

Räddningstjänsten har arbetat hela natten med den kraftiga branden i industribyggnaden med bland annat ett flerbilsgarage i Spångsholms bruk i Mjölby. På grund av risk för explosion infördes en säkerhetszon på 300 meter från byggnaden och personer i området evakuerades.

Situationen har nu lugnat ner sig något. Räddningstjänsten är fortfarande på plats men de som evakuerats har fått återvända hem, uppger polisen för TT.

Annons

Cirka 20 brandmän från Mjölby, Linköping och Skänninge bekämpar elden. Det finns inga uppgifter om att någon skulle vara skadad.

Peder Helmer, styrkeledare hos räddningstjänsten i Mjölby, tror att branden kommer att ta lång tid att släcka.

– Det handlar om stora volymer, det är en väldigt stor byggnad med flera olika sorters verksamheter. Det finns också brandbelastade gasflaskor i byggnaden.

Ett viktigt meddelande till allmänheten gick ut där boende i området uppmanades att gå inomhus och stänga dörrar, ventilation och fönster. Denna uppmaning hävdes vid 04-tiden, rapporterar Sveriges Radio P4 Östergötland.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons