Annons

Modi tyst vid sin allra första pressträff

Indien • Publicerad 17 maj 2019
Indiens premiärminister Narendra Modi lyssnar när partikollegan Amit Shah pratar under en presskonferens i New Delhi på fredagen.
Indiens premiärminister Narendra Modi lyssnar när partikollegan Amit Shah pratar under en presskonferens i New Delhi på fredagen.Foto: Manish Swarup/AP/TT

Under sina år som Indiens premiärminister har Narendra Modi sett till att hålla pressen på bekvämt avstånd.

Men med bara ett par dagar kvar av Indiens sex veckor långa parlamentsval valde Modi att kalla till presskonferens – den första sedan han tillträdde 2014.

Annons

Hoppet som tändes hos journalisterna slocknade dock snabbt. Efter ett inledande uttalande vägrade Modi nämligen att svara på en enda fråga under sammankomsten i New Delhi. I stället lät han Amit Shah, ordförande för hans hindunationalistiska parti BJP, bemöta pressens frågor.

– Jag är en disciplinerad soldat, ordföranden är bättre, sade Modi till en av reportrarna på plats som försökte ställa honom en fråga.

Narendra Modi har ofta kritiserats för sin mediehantering, bland annat för att han valt att endast svara journalister via mejl och ställt krav på vilka frågor som ska ställas under intervjuer. En gång i månaden står han värd för ett eget radioprogram där han ibland släpper fram utvalda frågor.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons