Annons

Medan du sov: Här är nattens händelser

Lugn natt lokalt, man knivskuren i Ulricehamn och Trump frias av Muellerrapporten. Här är nattens nyheter – lokalt och i omvärlden.
Publicerad 25 mars 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Kalmar/Kronoberg

Det har varit en lugn natt i både Kalmar och Kronoberg utan några stora nyhetshändelser.

Annons

Sverige

En man i Ulricehamn har blivit skadad av någon form av stickvapen. Den skadade ringde själv till SOS Alarm och fördes med ambulans till sjukhus. Skadeläget var vid 01-tiden oklart.

Tre personer är frihetsberövade, uppger polisen för TT. Om de är misstänkta för brott är inte klart. Polisen har upprättat en anmälan om försök till mord.

Händelsen inträffade sent på söndagskvällen, antagligen i en lägenhet, men omständigheterna är ännu oklara.

En villa utanför Nyköping har totalförstörts i en brand natten till måndagen.

VIllaägaren upptäckte branden när han kom hem och larmade vid 01-tiden räddningstjänsten.

– Det är en fullt utvecklad brand i en mindre tvåplansvilla, säger Henry Linnsén vid räddningstjänsten till Södermanlands Nyheter , och uppger att de har varit på plats med ungefär 20 personer.

Räddningstjänsten låter huset brinna ned under kontroll och arbetet beräknas pågå hela natten.

– Det finns tyvärr ingenting att rädda. Just nu riktar vi in oss på att förhindra spridning till skog och mark, säger Henry Linnsén.

Ingen ska ha skadats i samband med branden.

Annons

Världen

Den amerikanske manusförfattaren och regissören Larry Cohen är död, skriver Hollywood reporter. Han blev 77 år gammal.

Cohen började karriären som manusförfattare för olika tv-serier under 1960-talet och debuterade som regissör med filmen "Bone" (1972).

Efter det följde de två blaxploitationfilmerna "Black Caesar" (1973) och "Hell up in Harlem" (1974) innan Cohen gick över till att främst jobba med skräckfilmer. Han ligger bland annat bakom den kultförklarade mördarbebis-rysaren "Det lever" från 1974 och skräckfilmen "Varulv på villovägar" från 1981.

Under slutet av sin karriär var han mest verksam som manusförfattare, bland annat till Colin Farrell-filmen "Phone booth" från 2002.

Israeliskt flyg attackerade Hamas-positioner på Gazaremsan på söndagen, bekräftar israelisk militär.

Enligt ett uttalande var attacken mot två observationsposter ett svar på att palestinier ska ha kastat ett antal explosiva föremål mot gränsstängslet mot Israel.

En israelisk stridsvagn ska också ha beskjutit en militärställning tillhörande Hamas som svar på att ballonger med explosiva föremål fastsatta skickats upp från Gaza.

Palestiniernas hälsodepartement uppger att en palestinier avlidit efter att ha skadats i sammandrabbningar med israeliska styrkor, och ytterligare en person ska ha skadats av beskjutningen av stridsvagnen.

Gabriel AlmlöfSkicka e-post
TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons