Annons

Matnatten slutsåld: ”Kommer vara mycket folk på stan”

På fredag är det premiär för Matnatten i Kalmar.
Redan nu är samtliga biljetter slutsålda.
– Förhoppningsvis upptäcker många besökare till Matnatten nya restauranger som de kan gå på under vintern, säger Emelie Wilander, projektledare på Taste Event, som arrangerar Matnatten.
Kalmar • Publicerad 1 oktober 2018 • Uppdaterad 2 oktober 2018
Foto: Arkiv

Som Barometern tidigare har berättat bygger Matnatten på att deltagarna går runt och testar vad Kalmars restauranger har att erbjuda.

På fredag är det premiär i Kalmar – och redan har de 800 biljetterna sålt slut.

Annons

– Det sålde slut för ett tag sedan. Så det är kul vi är laddade för fredag och det ser ut att bli bra väder också, säger Emelie Wilander.

Hur kommer man märka av Matnatten på fredag?

– Det kommer att vara mycket folk på stan. Alla som går Matnatten och som har köpt biljett blir utrustade med en pin så att de syns på stan när de går mellan restaurangerna.

Med tanke på intresset – blir det någon fortsättning?

– Vi kommer genomföra det och utvärdera det och förhoppningsvis blir det igen. Men det är oklart när – om det blir redan till våren eller om vi väntar ett år. Vanligtvis brukar vi bara ha det en gång per år per stad men eftersom intresset varit så himla stort får vi utvärdera om vi ska ha det i vår igen. Det pratar vi ihop oss med krögarna om såklart för det är de som ska få vinning av det i slutändan.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons