Annons

Många döda i blixtoväder i Pakistan

Pakistan • Publicerad 15 november 2019
18 personer har dött i blixtnedslag i sydöstra Pakistan. Arkivbild.
18 personer har dött i blixtnedslag i sydöstra Pakistan. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

Närmare 20 personer har dött i blixtnedslag i Tharöknen i Pakistan under natten till fredag.

– Hittills har vi 18 bekräftade dödsfall i vårt distrikt, säger Abdulah Ahmed, polischef i området i Sindhprovinsen i sydöstra delarna av landet.

Annons

Samtliga hade dött till följd av blixtnedslag, enligt företrädare från de drabbade byarna.

Det ovanligt kraftiga åskovädret och de stora mängderna regn orsakade förödelse i flera byar i området och många bostäder förstördes.

Tharöknen är ett av de fattigare områdena i Pakistan och är beroende av monsunregnen. Men meteorologen Syed Sarfraz säger att regnmängderna är ovanliga för att vara i november och att ett åskoväder av den intensiteten saknar motstycke.

Orsaken till ovädret utreds fortfarande men stormen kan ha förstärkts av att varm luft över öknen krockat med kallare luft från Iran, enligt Syed Sarfraz, som tillägger att klimatförändringar också kan ha spelat en roll.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons