Man skjuten till döds i Uppsala

Brott Artikeln publicerades
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Arkivbild.

En man i 60-årsåldern har skjutits till döds i Uppsala. Polisen larmades vid 23-tiden på lördagskvällen av flera personer om en skottlossning i Slavsta i Uppsala.

På platsen hittades den skottskadade mannen, som fördes till Akademiska sjukhuset, men hans liv gick inte att rädda. Anhöriga är underrättade.

Exakt vad som skett på platsen var vid 01-tiden inte helt klarlagt, men vittnen har enligt UNT berättat att en mörk bil setts lämna platsen efter skottlossningen.

– Just nu förhör vi vittnen för att skaffa oss en bild av det inträffade, säger Linda Wideberg vid polisen till TT.

Ett flertal patruller och en helikopter letar efter en eller flera gärningsmän. Ingen misstänkt är gripen, polisen har inlett en förundersökning om mord.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.