Annons

Man skjuten av polis i Helsingborg

En man har blivit skjuten av polisen i Helsingborg. Han hade kniv och situationen blev hotfull, säger polisen. Mannen är misstänkt för mordförsök på två poliser.
Helsingborg • Publicerad 4 augusti 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT
Avspärrningar efter att en man i 50-årsåldern har skjutits i benet av polis vid polishuset i Helsingborg. Händelsen inträffade strax efter klockan 22 på fredagskvällen.
Avspärrningar efter att en man i 50-årsåldern har skjutits i benet av polis vid polishuset i Helsingborg. Händelsen inträffade strax efter klockan 22 på fredagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Händelsen inträffade vid 22-tiden på fredagskvällen vid personalingången till polishuset i Helsingborg.

– Det är en man som var beväpnad med kniv. När en patrull skulle göra en kontroll av den här personen så uppstod en hotfull situation, vilket gjorde att polispatrullen sköt verkanseld, säger Fredrik Bratt, presstalesperson på polisen.

Annons

Mannen, som är i 50-årsåldern, träffades i ett ben och är förd med ambulans till sjukhus. Enligt region Skåne är hans skador allvarliga.

Hur den hotfulla situationen såg ut mellan mannen och patrullen är oklart. Men mannen misstänkt för mordförsök på två poliser. Dock kom ingen polis kom till skada. Platsen spärrades av för en teknisk undersökning.

Särskilda åklagarkammaren kommer titta närmare på händelsen, så som alltid när en polis använt sitt tjänstevapen.

– Det kommer utredas vad som har hänt på platsen där så får vi kanske med svar på fler frågor, säger Fredrik Bratt.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons