Annons

Man döms – ritade hakkors i biblioteksböcker

Brott • Publicerad 17 oktober 2019
Enligt ett vittne ska mannen ha setts klottra i en bok för att sedan ställa tillbaka den i hyllan igen. Arkivbild.
Enligt ett vittne ska mannen ha setts klottra i en bok för att sedan ställa tillbaka den i hyllan igen. Arkivbild.Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Förra hösten upptäckte både personal och låntagare hur någon ritat hakkors och andra kränkande symboler i 59 böcker på biblioteket i Sölvesborg.

Nu döms en 46-årig man till villkorlig dom för skadegörelse och hets mot folkgrupp efter att ha klottrat, rapporterar lokala medier.

Annons

Mannen är tidigare ostraffad, och enligt rätten föreligger ingen anledning att tro att han gör sig skyldig till fortsatt brottslighet, skriver BLT.

Mannen förnekar brott, men enligt ett vittne ska mannen ha setts klottra i en bok för att sedan ställa tillbaka den i hyllan igen. När vittnet sedan kontrollerade boken upptäcktes det hatfyllda klottret, rapporterar SVT Nyheter Blekinge.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons