Annons

Man döms för sexuellt ofredande

En man i 50-årsåldern har dömts för sexuellt ofredande sedan han ofredat en yngre kvinna genom att ta tag i och snärta till hennes bh-band.
Oskarshamn • Publicerad 26 april 2019
En man i 50-årsåldern har dömts till dagsböter för sexuellt ofredande.
En man i 50-årsåldern har dömts till dagsböter för sexuellt ofredande.Foto: Peter Karlsson

Det var i maj förra året som mannen kom fram till kvinnan vid en busskur. Mannen frågade om hon var singel och om de skulle träffas. Hon försökte ignorera honom men strax efteråt tog han tag i hennes bh-band och snärtade till.

Mannen uppgav i förhören att han inte hade några avsikter mer än att han ville skoja med kvinnan. Men tingsrätten gick på åklagarens linje och dömer honom till dagsböter på totalt 6 400 kronor.

Mannen stod även åtalad för att ha ofredat en medelålders kvinna samma dag. Enligt åtalet hade mannen kommit fram till henne och uttalat starka könsord. Tingsrätten anser dock inte att det gått att bevisa att det var den åtalade som uttalade sig som åklagaren påstod. Därför ogillas den här delen.

Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons