Annons

Lysande Labero trollband Kalmar

Minns den lilla söta trollerilådan du fick i julklapp som tioåring, gånga den med, minst, 1 000. Lägg till värsta rökmaskinen, dånande rockmusik och eld i alla dess former.
Detta kan vara den magiska formeln till Joe Laberos show, Inferno.
Nyheter • Publicerad 26 mars 2014
Foto: 
Foto: 
Tillsammans med eldartisterna Burnt out punks bjuder Joe Labero på en show som   inte har många svackor. Foto: Jonas Borg
Tillsammans med eldartisterna Burnt out punks bjuder Joe Labero på en show som inte har många svackor. Foto: Jonas BorgFoto: 
Foto: 

Att Joe Labero, Alvesta­sonen Lars Bengt Roland Johansson, är en magiker, en illusionist i världsklass råder det inga tvivel om.

Och publiken formligen älskar honom och hans spektakulära shower. När han nu gästar Kalmar under tre dagar är Kalmarsalen utsåld varje kväll. En bedrift god som någon.

Annons

Vad innehåller då Inferno? Ett enkelt svar skulle kunna vara allt. Det är formidabel fingerfärdighet i forma av korttrick och hundralappar som försvinner och återkommer. Det är också storslagna nummer som utbrytning ur tvångströja, att försvinna genom en till synes hel spegel och det klassiska, men alltid lika frustrerande och irriterande, numret med den itusågade mannen.

Det är med andra ord alla de där kända trolleri/illusionsnumren man kan reta sig till vansinne över att inte förstå hur de går till. Men det är det som är tjusningen med att se på en illusionist som Joe Labero. Det går helt enkelt inte att lista ut hur han gör.

Joe Labero bjuder helt enkelt på stora delar av sitt register. Det som ger Infernoföreställning en extra kick är hans medverkande på scenen, eldartisterna Burnt out punks.

Det är bokstavligen ett eldinferno över hela scenen. Den jongleras med allt från brinnande stavar till brinnande motorsågar. Den i gruppen som sticker ut mest är Elin König Andersson.

Hennes vighet snuddar vid en akrobats och hennes solonummer lyfter showen.

Joe Labero själv är lika säker på att hantera publiken som sina illusionistnummer. Den ena efter den andra i publiken lockas endera upp på scenen eller till att låna ut pengar och mobiltelefoner. Självklart försvinner både slanten och telefonen för att, ips-wips, dyka upp på ett helt annat ställe.

Svagheter då? Ja, mellansnacket svajar ibland betydligt. Det känns lite underligt att Joe Labero inte lägger några kronor extra på att skaffa sig en textförfattare av klass.

Joe Labero Inferno

Betyg: 4 fjädrar

Scen: Kalmarsalen.

Bäst: Klassiska utbrytarnummer.

Sämst: Mellansnacket.

Mats Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons