Annons

Lundqvist: "Påverkade mig mer än jag trodde"

Förra säsongen var hans värsta i karriären.
Men under sommaren har Henrik Lundqvists New York Rangers byggt om med flera tunga nyförvärv och med stundande säsong för dörren satsar den svenske stjärnmålvakten på att nå slutspelet för första gången på två år.
Ishockey • Publicerad 7 september 2019
Henrik Lundqvist laddade inför nästa säsong med att träna med andra NHL-spelare i Frölundaborg, Göteborg, i somras. Arkivbild.
Henrik Lundqvist laddade inför nästa säsong med att träna med andra NHL-spelare i Frölundaborg, Göteborg, i somras. Arkivbild.Foto: Thomas Johansson/TT

Med en dryg vecka till kommande NHL-säsong andas New York Rangers för första gången optimism efter ett par tuffa år. I somras har klubben bland annat värvat profilerade spelare som Jacob Trouba, Artemi Panarin och den finländske supertalangen Kaapo Kakko.

Goda nyheter för en svensk stjärnmålvakt som gjort sig känd för att vara en vinnarskalle av rang. I en intervju med NHL:s officiella webbplats berättar Henrik Lundqvist om målsättningen inför nästa säsong.

Annons

– Jag har alltid vetat att den största anledningen till att jag spelar är för att vinna, det blir ännu tydligare när du inte vinner lika många matcher. Jag hoppas att vi kan sätta målet att gå till slutspel i år, säger han.

Inte nått slutspel

I fjol blev det bara 18 vunna matcher när 37-åringen vaktade kassen – den lägsta segersiffran sedan han kom till NHL 2005.

– De första tre månaderna kändes bra. Men den andra halvan av säsongen, när vi insåg att vi inte skulle vara med och utmana, var tuff. Det påverkade mig mer än jag trodde att det skulle göra, säger svensken.

Det är sex år sedan klubben senast var i en Stanley cup-final. De senaste två säsongerna har man inte ens nått slutspelet. Samtidigt har ledningen varit tydlig med att klubben befinner sig i en ombyggnadsfas.

"Ta det år för år"

Med två år kvar på sitt kontrakt har det varit osäkert om 37-årige Henrik Lundqvist ens kommer vara kvar i klubben när ombyggnaden är klar. Själv bedömer han att han kan fortsätta spela i ett par år till.

– Jag kommer ta det år för år och göra det mesta av varje säsong. Förra hösten kände jag mig väldigt bra. Så länge jag har den känslan och känner att jag kan spela på den nivån jag vill finns det ingen anledning att inte spela.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons