Annons

Lias Andersson till farmarklubben

New York Rangers skickar ner Lias Andersson till farmarlaget Hartford.
Ishockey • Publicerad 18 november 2019
Lias Andersson. Arkivbild.
Lias Andersson. Arkivbild.Foto: Claudio Bresciani/TT

Lias Andersson har spelat i nästan alla matcher för Rangers den här säsongen. Men det har inte riktigt lossnat för svensken, som fått nöja sig med en assist i poängprotokollet.

21-åringen har fått otacksamt med istid, bara 9.33 i genomsnitt på de första sjutton matcherna, vilket enligt New York Post är näst lägst i klubben. I sista NHL-matchen före nedflyttningen fick Andersson knappt fyra minuters tid på isen.

Annons

Men Rangers säger sig fortfarande ha förtroende för den unge svensken. Vid lördagens morgonträning tog tränaren David Quinn honom åt sidan och hade ett snack.

– Jag ville bara berätta för honom att vi alla tror på honom och vet att han är en bra spelare. Unga spelare upplever upp- och nedgångar under en säsong. Vårt jobb är att hjälpa dem få självförtroende, inte att ge dem självförtroendet, sade Quinn till New York Post.

I stället plockar Rangers upp 21-årige Tim Gettinger, meddelar klubben på sin hemsida.

Andersson draftades som sjua i första rundan 2017. Innan han flyttade över Atlanten hann han spela i SHL för HV71 och Frölunda.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons