Annons

Lehner nominerad till NHL:s bäste målvakt

Ishockey • Publicerad 20 april 2019
Robin Lehner (till vänster). Arkivbild.
Robin Lehner (till vänster). Arkivbild.Foto: Matt Slocum AP/TT

I går presenterades Robin Lehner som en av de nominerade till Masterson Trophy, som ges till den spelare som bäst exemplifierar ihärdighet, god idrottsanda och hängivenhet till ishockeyn.

Nu är New York Islanders-målvakten nominerad till ett pris till.

Annons

Svensken är en av de målvakter som är nominerade till Vezina Trophy, priset som NHL:s bäste målvakt. Hans konkurrenter är Tampa Bays Andrej Vasilevskij samt Dallasmålvakten Ben Bishop.

– Jag är ärad. Det är så många människor som förtjänar cred och det börjar med alla mina lagkamrater och klubben, säger Lehner enligt klubbens Twitterkonto.

Robin Lehner har varit en stark bidragande orsak till att New York Islanders tagit sig till slutspel, där de slog ut Pittsburgh i fyra raka matcher i första rundan.

Tidigare har två svenskar fått ta emot utmärkelsen. Henrik Lundqvist (säsongen 2010-2011) och Pelle Lindbergh (1984-1985).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons