Annons

"Le Mans '66" i topp på bio

Film • Publicerad 17 november 2019
Christian Bale och Matt Damon spelar huvudrollerna i "Le Mans '66". Pressbild.
Christian Bale och Matt Damon spelar huvudrollerna i "Le Mans '66". Pressbild.Foto: Merrick Morton/20th Century Fox

"Le Mans '66", med Christian Bale och Matt Damon i huvudrollerna, går upp som etta på biotoppen i Nordamerika, skriver Variety. Filmen har spelat in motsvarande 298 miljoner kronor under öppningshelgen och slår därmed filmer som "Midway" och den nya versionen av "Charlies änglar", som också haft premiär i veckan som gick.

"Charlies änglar" är regisserad av Elizabeth Banks och har Kristen Stewart i en av de tre huvudrollerna. Filmen spelade in motsvarande 83 miljoner kronor och "Midway" snäppet mer, 84 miljoner.

Internationellt drog "Le Mans '66" in ytterligare 202 miljoner dollar, och mest populär var den i Ryssland, enligt Variety. Filmen, baserad på en sann historia, handlar om hur bilutvecklaren Caroll Shelby (Matt Damon) och racerföraren Ken Miles (Christian Bale) anställs av Ford för att vinna mot italienska Ferrari i prestigeloppet Le Mans och därmed rädda försäljningen av Fordbilar, som går trögt på hemmaplan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons