Annons

Ladugård nedbrunnen utanför Torsås

En ladugård har blivit totalskadad i en brand ett par kilometer norr om Bergkvara. Till en början fanns det risk för spridning till andra byggnader, men branden uppges vara under kontroll vid halv tre-tiden.
Bergkvara • Publicerad 25 november 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet om branden kom vid halv två-tiden under natten mot söndagen.

– Det är en lada som är helt övertänd och i stort sett nedbrunnen, säger Magnus Lindahl, räddningschef i beredskap.

Annons

Bland annat ligger det ett boningshus och en maskinhall i närheten, men räddningstjänsten har lyckats begränsa branden till ladugården. Det ska inte finnas några djur i byggnaden, och ingen person har kommit till skada.

Runt tio olika fordon från räddningstjänsten har varit inblandade i räddningsarbetet under natten. Men efter en timme uppger Magnus Lindahl att branden bedöms som att vara under kontroll .

– Det var vad jag fick till mig. Det var ingen överhängande fara för spridning nu, säger han vid 02.30.

Kvar var då styrkor från Torsås och Voxtorp, samt ett befäl från Kalmar.

Räddningstjänsten har under natten låtit ladugården brinna ner under kontrollerade former.

Vid fyratiden på söndagsmorgonen kunde man gå ner ytterligare i styrka. Kvar var tre man för eftersläckning och bevakning.

Även polisen har befunnit sig i Bergkvara under natten. Det har upprättats en anmälan om mordbrand med hänvisning till den stora spridningsrisken.

Ida ÖsterbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons