Annons

Kvällsskift bort på Volvo i Braås – 100 berörs

Ekonomi • Publicerad 11 maj 2019
Ett hundratal inhyrda och visstidsanställda på Volvo i Braås får inte förlängt efter sommaren. Arkivbild
Ett hundratal inhyrda och visstidsanställda på Volvo i Braås får inte förlängt efter sommaren. ArkivbildFoto: Anders Wiklund/TT

Efter sommaren tar Volvo CE i Braås i Småland bort det kvällsskift som infördes i höstas. Det betyder att inhyrd personal och visstidsanställda inte får sina kontrakt förlängda. Runt 100 personer berörs, rapporterar

Platschefen Jonas Lakhall förklarar att fabriken har stora säsongvariationer och att planen var att kvällsskiftet bara skulle vara igång en period.

Annons

– Från fackligt håll hade vi hoppats på att piken fortsatte så vi hade haft chans att förlänga eller i bästa fall erbjuda tillsvidareanställningar. Samtidigt förstår vi situationen, säger Richard Bonassin, ordförande för IF Metall på Volvo i Braås, till P4.

Volvo CE är AB Volvos enhet för anläggningsmaskiner.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons