Annons

Kungen mött av protester i Barcelona

Spanien • Publicerad 4 november 2019
Protester mot spanske kung Felipe VI när han besöker Barcelona.
Protester mot spanske kung Felipe VI när han besöker Barcelona.Foto: Emilio Morenatti/AP/TT

När Spaniens kungafamilj kom på besök till Barcelona möttes de av tusentals demonstranter som slog på kastruller och skanderade "Katalonien har ingen kung".

Kung Felipe VI, drottning Letizia och deras två döttrar har rest till staden för att delta i en ceremoni vid en talangtävling. Evenemanget står under omfattande polisbevakning och kringliggande kvarter har spärrats av med barriärer och piketfordon.

Annons

I den protesterande folkmassan vajade katalanska flaggor. Det har varit spända veckor i regionen de senaste veckorna, sedan nio ledare från den katalanska separatiströrelsen dömdes till fängelse, vilket utlöst massprotester.

– Vi har blivit republikaner eftersom Madrid behandlar oss som en koloni, säger den 68-årige demonstrerande pensionären Antoni Gonzalez.

Till helgen går Spanien till nyval – det fjärde på lika många år.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons