Sävehof premiärvann efter turbulenta dagar

Handboll • Publicerad 7 september 2019
Sävehof och Sebastian Karlsson fick jubla i premiären. Arkivbild.
Sävehof och Sebastian Karlsson fick jubla i premiären. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det regerande mästarlaget Sävehof vann premiären hemma mot Eskilstuna Guif med komfortabla 27–22 efter att ha dragit ifrån med fem bollar i andra halvlek. En skön start för Partillelaget som annars haft turbulenta dagar då spelande tränaren Jonas Larholm lämnade klubben bara två dagar före premiären.

Även IFK Kristianstad fick jubla – dock med lite mindre segermarginal. Två mål var det enda som skiljde i tungviktsmötet och Skånederbyt hemma mot Ystads IF. Kristianstad, som tog fyra raka SM-guld 2015-2018 men som floppade förra säsongen och åkte ut redan i semifinalen, vann till slut med 25–23 efter att ha ryckt ifrån i slutminuterna.

Teitur Einarsson tryckte in 24–22 med två minuter kvar och minuten senare utökade Adam Nyfjäll till 25–22 och dödade matchen. Det var Kristianstads andra raka seger.

Kvällens största seger stod dock fjolårssemifinalisten Skövde för. Laget körde över Önnered med 33–25 på hemmaplan.