Annons

Villa får brinna ned till grunden – man gripen

Under fredagsnatten utbröt en brand i en villa i Blomstermåla. Enligt räddningstjänsten gick byggnaden inte att rädda. En person har gripits misstänkt för mordbrand.
Blomstermåla • Publicerad 24 maj 2019
På fredagsmorgonen fanns inte mycket kvar av villan.
På fredagsmorgonen fanns inte mycket kvar av villan.Foto: Åsa Borefur

Larmet kom in vid 01.30-tiden. När räddningstjänsten kom fram till platsen var villan övertänd.

– Inriktningen är att skydda fastigheter i närheten, det är hus och någon form av industri. Just nu ser prognosen bra ut men vi kommer vara kvar i minst ett par timmar till, säger Nils-Inge Hagman, inre befäl vid räddningstjänsten i Mönsterås, strax efter kl 02.30.

Annons

Själva villan kommer att få brinna ned. Drygt två timmar senare var räddningstjänsten kvar på platsen för eftersläckning, branden hade ej spridit sig till någon annan byggnad.

Ambulans larmades även ut till platsen, men ingen person fraktades in till sjukhus.

– Enligt uppgift så ska det inte finnas kvar några personer i byggnaden, säger Hagman.

Polisen har gripit en man som nu misstänks för grov mordbrand.

– Gripandet ska ha skett i samband med att man kom till platsen, säger Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Foto: Åsa Borefur
Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons