Annons

Knausgård skriver bok som ska läsas om 100 år

Litteratur • Publicerad 21 oktober 2019
Karl Ove Knausgård deltar i projektet "The future library". Arkivbild.
Karl Ove Knausgård deltar i projektet "The future library". Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/ TT

Ett nytt verk av norske författaren Karl Ove Knausgård kommer att ingå i projektet "The future library", som inte kommer att se dagens ljus förrän år 2114. Knausgård är den första nordiska författaren som deltar i projektet, som startats av den skotska konstnären Katie Paterson, skriver The Guardian. Verket kommer att tryckas på boksidor från 1 000 träd som planterades i Nordmarka utanför Oslo 2014.

Övriga författare som deltar i projektet är bland andra Margaret Atwood och Elif Shafak. Eftersom ingen nu levande människa kommer att läsa det författarna skriver vill Karl Ove Knausgård inte uttala sig kring vad hans verk kommer att handla om.

– Poängen är ju att ingen ska läsa böckerna förrän om 100 år, så det varken kan eller vill jag säga något om. Det sätter livet här och nu i perspektiv. När böckerna blir lästa kommer ingen av oss längre att finnas. Klarar vi att tänka oss det? säger han till NRK.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons