Annons

Klart: Jerebko lämnar NBA för Ryssland

Basket • Publicerad 14 augusti 2019
Jonas Jerebko lämnar NBA-laget Golden State Warriors för ryska BK Chimki. Arkivbild.
Jonas Jerebko lämnar NBA-laget Golden State Warriors för ryska BK Chimki. Arkivbild.Foto: D. Ross Cameron/AP/TT

Då var det officiellt. Efter knappt tio år i NBA lämnar Jonas Jerebko den nordamerikanska basketligan för spel i ryska toppklubben BK Chimki, bekräftar klubben på sin webbplats.

"Jag är bara glad över att få spela i ett av de bästa lagen i Europa. Jag ser fram emot att spela på toppnivå i Europa efter tio år i NBA. Att spela mot de bästa i Euroleague (basketens motsvarighet till Champions League) fanns definitivt på min att-göra-lista", säger Jerebko till sajten.

Annons

Den 32-årige svensken spelade den gångna säsongen i storlaget Golden State Warriors, som förlorade vårens NBA-final mot Toronto Raptors. Nu bär flyttlasset i stället till Moskva.

Efter spel i Borås och Plannja har den svenske forwarden spelat för fem klubbar utomlands: Angelico Biella (Italien), Detroit Pistons, Boston Celtics, Utah Jazz och Golden State Warriors (alla USA).

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons