Annons

Karlstads skräll – slog svenska mästaren

Innebandy • Publicerad 20 september 2019
Frida Swahn, till vänster, och Luize Bilinska, till höger, gjorde var sitt mål när Karlstad på fredagen inledde innebandysäsongen med en 3–2-seger hemma mot Täby. Arkivbild.
Frida Swahn, till vänster, och Luize Bilinska, till höger, gjorde var sitt mål när Karlstad på fredagen inledde innebandysäsongen med en 3–2-seger hemma mot Täby. Arkivbild.Foto: Tommy Pedersen/TT

Täby tog ett skrällartat SM-guld i innebandy förra säsongen. Lika mästerligt såg det inte ut när laget på fredagen smygstartade den nya säsongen av superligan med förlust borta mot Karlstad, 2–3.

– Jag visste att det skulle bli en jämn match, men att vi skulle dra det längsta strået trodde jag inte, säger Frida Swahn, en av Karlstads målskyttar, till .

Annons

Karlstad, som inte nådde slutspel förra säsongen, fick en smakstart med 1–0 redan efter 40 sekunder genom Luize Bilinska. Täby lyckades vända till ledning innan perioden var över, men det var inte mästarlagets dag den här gången.

Andraperioden blev mållös men i den tredje såg Karlstad med två mål på 21 sekunder till att fixa en oväntad trepoängare i premiären. Frida Swahn och Sanna Ericsson gjorde var sitt mål och ordnade segern till värmländskorna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons