Nöje & Kultur

Kalmarband tar ton i hissen

Nöje & Kultur Artikeln publicerades

Månadens band i Hissen i mars är Kalmarbandet Yellow End. Lyssna på deras låt New på Barometern.se.

Artist: Yellow End
Kommer från: Kalmar.
Bildades: 2009.
Bandmedlemmar: Ludwig Adolfsson (sång), Martin Frid (gitarr), Johan Lennartsson (trummor), Anton Jansson (keyboard) och Hannes Linnér (bas).
Musikstil: Pop/rock.
Förebilder/referenser: U2, ­Coldplay och Kings of Leon.

Om låten: ”New handlar kort och gott om att hitta sig själv och att livet kan gå upp och ner och att man får se det ljusa i vardagen när det är jobbigt. Den kom till som många andra av våra låtar gör, Martin lirar något på gitarren som vi sedan lägger till våra instrument och börjar arbeta med.”
Största spelningen: ”Vår största spelning hade vi sommaren 2011. Det var på Kalmar stadsfest och vi var förband till Caroline af Ugglas och Veronica Maggio på Stortorget. Känslan att stå där på scenen var otroligt härlig. Det är nästan så att man inte kan beskriva den med ord. Det var ett lyckorus utan dess like och man vill göra det 1 000 gånger om.”
Konstigaste spelningen:
”Vår konstigaste och mest obekväma spelning var nog i Torsås, på en fritidsgård. Alla andra band som lirade där under kvällen spelade metal eller hårdrock, och vi som då lirade pop/rock passade kanske inte in där riktigt. All publik satt på stolar längst bak i lokalen och kollade på oss och undrade vad vi gjorde där, vi tänkte nog något liknande.”
Planer för 2012: ”I november 2011 släppte vi en skiva med namnet Humanimals, som finns på bland annat Spotify och på vår hemsida. Våra planer för det här året är att åka runt och spela/turnera i Sverige, främst i södra delarna, och komma ut med vår musik och vår skiva. Och sedan framför?allt för att själva få spela så mycket som möjligt inför både ny och gammal publik!”