Annons

"Jojo Rabbit" vann publikpris i Toronto

Film • Publicerad 15 september 2019
Taika Waititi regisserar och spelar i filmen "Jojo Rabbit". Arkivbild.
Taika Waititi regisserar och spelar i filmen "Jojo Rabbit". Arkivbild.Foto: Chris Pizzello/AP/TT

"Jojo Rabbit", en svart komedi om en tioårig pojke som under andra världskriget upptäcker att hans mamma (Scarlett Johansson) gömmer en judisk flicka, har vunnit publikens pris på den internationella filmfestivalen i Toronto i Kanada, rapporterar Reuters.

Filmer som vunnit priset har flera gånger tidigare visat sig vinna kategorin för bästa film på Oscarsgalan året därpå, vilket stämmer för förra årets publikfavorit "Green book".

Annons

"Jojo Rabbit" har fått blandade recensioner. Varietys recensent kallade den "en feelgood-hipster-komedi" som "skapar illusionen av fara men tar det säkra före det osäkra".

Filmens regissör Taika Waititi spelar den tioårige pojkens låtsaskompis i filmen, som råkar vara en version av Adolf Hitler. Han fick även priset för bästa regissör under Torontofestivalen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons