Nöje & Kultur

Japan nästa för The Happy Hippo Family

Nöje & Kultur Artikeln publicerades

Örebrobandet The Happy Hippo Family bildades på Öland för fem år sedan. I år har det rört på sig rejält för dem och nu ska deras debutskiva ges ut i Japan.

Medlemmarna i poppiga The Happy Hippo Family kommer från Örebro, men bandet bildades i en stuga på Öland för snart fem år sedan, då några av dem pluggade i Kalmar. Sedan dess har de hållit ihop och i år har det börjat röra på sig ordentligt. I sommar har bandet spelat på festivaler som Peace & Love i Borlänge samt Piteå dansar & ler. Igår, torsdag, spelade de på Sveaplan i Kalmar i samband med Linnéuniversitetets studentvecka.
– Det blir en del sådana spelningar nu när skolorna drar igång, vi ska även spela på nollningsveckan hemma i Örebro, säger bandets sångare Martin Qvarfordt.
Men det som sannolikt kommer att göra 2012 mest minnesvärt för The Happy Hippo Family är att deras debutskiva ska ges ut i Japan. Idag, fredag, blir det officiellt att bandets skivbolag Jacqueline Music inlett ett samarbete med det japanska indiebolaget This Time Records, vilket innebär The Happy Hippo Familys debutskiva Monacoville ges ut i Japan i november som en japansk specialutgåva, inklusive de två senaste singlarna Mustache och Settle for gold.
Varför Japan?
– VI har jobbat hårt med att marknadsföra våra nya singlar och riktat oss mycket till internettidningar och bloggar. Efter en intervju i en japansk internettidning märkte vi ett intresse. Vi är väldigt glada, vi blir skitglada för allt som händer, säger Martin Qvarfordt.
Även spelningarna på Peace & Love och Piteå dansar & ler sticker ut för bandet i år.
Peace & Love i Borlänge är landets största musikfestival, hur kändes det att spela där?
– Det var helt fantastiskt. Precis rätt forum och publik för vår musik.
Nästa steg för bandet är att jobba på en uppföljare till debutplattan. Vilket inte var den ursprungliga planen.
– Vi hade tänkt släppa flera singlar i år och sedan samla ihop dem och våra bästa låtar från debutplattan till en skiva, men nu satsar vi på ett album med singlarna och nytt material. Vi tyckte att det var bättre, vi har en känsla av att något är på gång för vår del.